Inwoners Chinese provincie Qinghai op de vlucht voor Boeddhistische strijders na nieuw verlicht geweld, Westen reageert koel

MONTPELLIER – De Boeddhistische Staat, de terreurorganisatie die streeft naar een onafhankelijk Tibet, heeft opnieuw terrein gewonnen. Na enkele weken van relatieve rust kwam het vannacht weer tot spanningen tussen Chinese burgers en Tenzinianen. De bevolking van de Chinese provincie Qinghai, die grenst aan Tibet, sloeg gisteren massaal op de vlucht. Ondertussen roept de Chinese president Xi Jinping op tot kalmte, en vraagt hij met nadruk de steun van het Westen. Daar wordt heel uiteenlopend gereageerd op het Aziatisch geweld.

De Tenziniaanse troepen, genoemd naar hun grote leider Tenzin Giatso, drongen enkele weken geleden China binnen maar konden omwille van hun vele bezinningsmomenten nooit veel terrein winnen. Sedert begin vorige week flakkerde het geweld echter weer op en werden verschillende Chinese dorpen totaal leeggeplunderd: de lokale bevolking zit naar verluidt zonder extra small-condooms, pakjes langkorrelrijst, de letters ‘L’bij Scrabble (de lokale versie heet Sclabble) en smerige rauwe vis. Ook zou één op de drie vrouwen in de getroffen gebieden mentaal verkracht zijn door ethisch verlichte Tibetanen. Volgens andere bronnen zouden de Tenzinianen Chinese jongeren ook van opium voorzien, waardoor ze niet alleen ernstige hersenschade zouden oplopen, maar ook plotsklaps heel smooth zouden zijn bij het andere geslacht. Hieruit kan dan weer voortvloeien dat er een babyboom ontstaat, wat gezien de 1 baby policy van de Chinese regering een financiële ramp zou betekenen voor de betrokken families.

De Chinese president Xi Jinping reageert onthutst op de golf oprukkende Tibetanen en eist meer standvastigheid van zijn bevolking. Beelden op YouTube tonen al dat geïmproviseerde Chinese volkswachten, met de sterkste mannen van elk dorp gezadeld op panda’s, klaar zijn voor een eventuele Boeddhistische inval. Kenners menen echter dat de Boeddhisten te sterk gewapend zijn en dat hulp van buitenaf absoluut noodzakelijk is. Daarvoor wordt onmiddellijk in de richting van de Verenigde Naties en hun bondgenoot Israël gekeken. Bij de VN wordt echter lauw gereageerd. Ban Ki Moon, nochtans ook zo’n spleetoog, heeft het over “imminente gerechtigheid”, en wordt daarin bijgestaan door de Israëlische president Netanhayu. Deze laatste liet in een communiqué verstaan dat “de Tibetanen al meerdere tientallen jaren woonachtig waren in hun eigen land”, en dat “de Chinezen het land in een korte tijd veroverd en onder hun heerschappij gebracht hebben, gemotiveerd door historisch incorrecte drogredenen”, wat volgens de president reden genoeg is om de Tibetanen zelfs bij te staan in hun ontsnapping uit de zgn. Ching-Chang-strook. De Verenigde Staten reageren gelijkaardig: president Obama merkte fijntjes op dat “B.S. niet toevallig ook voor bullshit staat” en dat “de internationale aandacht voor zo een randfenomeen fel overdreven is”. Het Congres eiste gisterenavond laat nochtans wel gespierde ingrepen. Ook Brits president Cameron staat open voor het opleggen van economische sancties.

In eigen land liet grootste partij N-VA weten dat het voorstander is van acties tegen het oprukkende verlicht geweld. Partijvoorzitter Bart De Wever liet al weten dat “de BS niet zomaar ontstaan is” en dat hij vooral inzit met de Tibetaanse bevolking in België, sterk vertegenwoordigd in de steegjes nabij het Brusselse Chinatown. Daar zouden monniken vrij spel hebben om jonge Boeddhisten mee het extremisme in te sleuren. De Wever eist alvast toegang tot de Boeddhistische tempels, aangezien daar de kiem voor Tenzinianisme zou liggen. Het Vlaams Belang vraagt op zijn beurt de onmiddellijke uitzetting van alle personen met een huidskleur die hoger is dan 6 op de geelheidsgraad van Simpson. Organisaties van Tibetaanse Belgen spreken van “ongehoold lacisme van het Vlaams Belang”.

De Wever en het Vlaams Belang worden bijgestaan door verschillende ‘marriage consultants’, gegroepeerd in de koepelorganisatie Vereniging van Belgische Huwelijksbureaus en Trouwfeesten (VBHT). Volgens voorzitster Claudine de Meester zullen de Aziatische spanningen de rijsttoevoer naar West-Europa doen stokken, waardoor de traditie van het werpen van rijstkorrels naar nieuwbakken koppels noodgedwongen zou eindigen. De berekeningen van de VBHT voorzien dan een daling van 75 procent in het aantal huwelijken, “iets dat ten alle koste vermeden moet worden”. Een alternatief is het gooien van couscous, maar “gezien de huidige internationale situatie is het misschien beter om met peren te gooien”. (SO)

Wie meer info wil over verlichting of wie met vragen zit over stoelgangproblemen door overmatig rijstgebruik, kan terecht op het gratis nummer 0474283953.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s